Hitel hírek

Kérdése van? Segítségre van szüksége? Telefonáljon!

+36-1-477-4888


Online hitel

Kérdések és válaszok az új hitelkérelmek Aegon Hitel Zrt.-nél történő befogadásának felfüggesztéséről

A lakossági jelzáloghitelek iránti kereslet visszaesése, a bizonytalan piaci helyzet, a magas kockázat és a további veszteségek elkerülése végett az Aegon Magyarország Cégcsoport (továbbiakban: Aegon Cégcsoport1) Igazgatótanácsa úgy döntött, hogy nem biztosít további forrást a hitelezési tevékenységhez, ezért 2014. március 17-től határozatlan ideig az új hiteligények befogadását felfüggeszti.

 • Hogyan érinti a változás a meglévő hitelszerződéseket? Megszűnik a hitelem?
  A már megkötött hitelszerződésekben nem lesz a fentiekkel összefüggésben változás. A szerződésben meghatározottak szerint történik a hitelek visszafizetése. Az Aegon Magyarország Hitel Zrt. a már megkötött hitelszerződések tekintetében teljes körűen kiszolgálja ügyfeleit, és maradéktalanul biztosítja a jogszabályoknak megfelelő működést, a szerződésszerű teljesítést.
 • Hol tudok a jövőben érdeklődni a szerződésemmel kapcsolatban?
  Ügyfélszolgálatunk elérhetősége nem változik. Ügyfeleink semmilyen változást nem tapasztalnak a kiszolgálás színvonalában, azt az elmúlt 8 évben megszokott minőségben biztosítjuk részükre. Kérdés esetén részletes tájékoztatásért fordulhat: Hitelcentrumunkban munkatársainkhoz, akik személyesen nyújtanak segítséget, vagy hívja, Információs vonalunkat a +36-1-477-4888-as telefonszámon, ahol telefonos ügyintézőink állnak rendelkezésére munkanapokon 8-20 óráig
 • Már minden papírt leadtunk a hitelkérelemhez. Így már akkor nem kapom meg a hitelemet?
  A 2014. március 17-ig teljes körűen benyújtott hiteligények - erre vonatkozóan befogadási lap került átadásra az Ön részére - a hatályos jogszabályok, illetve az Aegon Hitel Zrt. hitelezési politikája és kockázatkezelési szabályzatai alapján kerülnek elbírálásra. Amennyiben a feltételeket a hitelt igénylő ügyfél teljesíti, úgy a hitelszerződés megkötése, és a hitelösszeg folyósítása – a szerződésben meghatározott feltételek teljesülése esetén – megtörténik.
  2014. március 17-ét követően új hitelkérelmeket nem fogadunk be.
 • Devizahitellel rendelkezem, de még nem igényeltem Árfolyamrögzítő gyűjtőszámlát. Hol és hogyan fogom tudni ezt megtenni?
  A devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló 2011. évi LXXV. Törvény alapján igénybe vehető Árfolyamrögzítő gyűjtőszámlahitel igénylésére továbbra is lesz módja devizakölcsönnel rendelkező meglévő Ügyfeleinknek. Ennek pontos részleteiről honlapunkon tájékozódhat.
 • Mikor lehet újra hitelt igényelni az Aegon Hitelnél?
  Bízunk abban, hogy ez egy átmeneti időszak. Amennyiben az Aegon Cégcsoport megítélése szerint a magyarországi hitelezési piac olyan irányba változik, amely lehetővé teszi a kiszámítható hitelezési tevékenység folytatását, úgy a hitel-és pénzkölcsön-kihelyezési tevékenységét ismételten megnyitja.
 • Most kötöttem az Aegon Lakástakaréknál szerződést. Nem fogok tudni hitelt igényelni hozzá?
  Az Aegon Cégcsoport egyes tagjai által nyújtott szolgáltatásokat az ügyfelek változatlan formában igényelhetik. Így különösen a biztosítási, lakástakarékpénztári, önkéntes nyugdíjpénztári szolgáltatásokat. Az Aegon Hitel Zrt az Aegon Magyarország cégcsoport tagja, de önálló cégként működik pénzügyi vállalkozás formájában. Az új hitelkérelmek befogadásának felfüggesztése nincs hatással a többi vállalat tevékenységére, működésére. Az Aegon Lakástakarékpénztár, mint önálló pénzügyi intézmény legkorábban 2018-ban nyújt lakáskölcsönt a megkötött lakás-előtakarékossági szerződés keretében.
 • Mi lesz a biztosításommal?
  Az Aegon Magyarország Biztosító Zrt., mint az Aegon Cégcsoport tagja, az ügyfelei részére nyújtott szolgáltatásait változatlan formában nyújtja a továbbiakban is.

Tájékoztatjuk, hogy az Aegon Magyarország Hitel Zrt. csatlakozott a lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási kódexhez.1Aegon Cégcsoport tagjai: Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt., Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., Aegon Magyarország Lakástakarékpénztár Zrt. , Aegondirekt.hu Zrt.